Easyjet satser på europæisk redning mens britisk efterspørgsel halter

Sigtbarheden er svag på det britiske marked, hvorfor lavprisselskabet sætter sin lid til at vokse via det europæiske fastland.
Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix
ritzau finans

Discountluftfartsselskabet Easyjet ser det europæiske fastland som sin redning og vil koncentrere sin kapacitet på Europa, mens Storbritannien, hvor der hersker forvirring omkring omskiftelige rejserestriktioner, halter efter.

Det oplyser Easyjets administrerende direktør, Johan Lundgren, til Bloomberg News.

Luftfartsselskabet har tirsdag fremlagt regnskab for andet kvartal, hvor resultatet før skat landede på minus 318 mio. pund - svarende til et underskud på mere end 2700 mio. kr.

To tredjedele af billetsalget kommer fra fastlands-Europa, fremgår det af regnskabet, mens der normalt er der tale om en lige salgsfordeling.

I Storbritannien hersker der stor tvivl om, hvordan rejserestriktionerne skal håndteres. Det har fået flere briter til at afholde sig fra at rejse.

Easyjet har i stedet flyttet dele af sin flåde til andre dele af Europa - heriblandt Skandinavien - mens rejserestriktionerne fortsat er lunefulde.

"Det europæiske fastland er ledende for bedringen," siger topchef Johan Lundgren til Bloomberg News.

"Vi ved, at efterspørgslen er her i Storbritanninen, men det falder alt sammen tilbage på restriktionerne," fortsætter han.

Johan Lundgren tilføjer, at Easyjet fortsat vil flytte kapaciteten uden for Storbritannien i et forsøg på at nå en kapacitet på 60 pct. af niveauet før coronakrisen i årets fjerde kvartal.

I det netop afsluttede tredje kvartal lå kapaciteten på 17 pct.

Easyjets aktie stiger tirsdag eftermiddag 2,0 pct. til 785,56 pence på børsen i London.

Easyjet har flere passagerer og taber mindre end ventet

Varm feriedestination bliver føjet til Aarhus Lufthavn 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også