Amerikansk flyselskab undskylder til ansatte efter udmattende sommerprogram

Fagforeninger for piloterne i Southwest Airlines har meldt ud, at der muligvis kan opstå strejker under Thanksgiving og i juledagene som følge af det, de kalder kritisable forhold.
Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix

Indenrigsflyvninger i USA har i sommerperioden været på et højere niveau end ventet, og det har udfordret flere flyselskaber i landet – og ikke mindst deres medarbejdere.

Fagforeninger for flypersonalet hos Southwest Airlines har kritiseret selskabet for "opslidende" skemaer i sommerperioden, mens der også meldes om mangel på hoteller og muligheder for bespisning, skriver CNBC.

Mike Van de Ven, der er driftsdirektør i Southwest Airlines, har i en besked til medarbejderne undskyldt for, at de har været hårdt spændt for i sommermånederne.

"Vi skal være ærlige over for os selv. Det har også taget hårdt på vores drift og belastet jer allle betydeligt. Og det er jeg oprigtigt ked af," lyder det i meddelelsen.

Tidligere i august har Southwest Airlines meldt om udfordringer med at rekruttere nyt personale, hvorfor det nu tilbyder en bonus på 300 dollar, svarende til ca. 1900 kr., til nuværende ansatte, som finder nye medarbejdere til selskabet.

SAS åbner flere ruter 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også