På jagt efter "den næste Tesla": Investorer lægger milliarder i selskaber bag lufttaxaer

Knap 30 mia. kr. har investorer lagt i selskaber bag lufttaxaer bare i år, selvom mange af selskaberne endnu ikke har en prototype, der kan transportere et menneske.
Foto: Long Wei/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Long Wei/AP/Ritzau Scanpix

Håbet om at finde "den næste Tesla" får investorer til at investere milliarder i droner, lufttaxaer og andre former for luftbåren mobilitet.

Det skriver Financial Times.

Hele 4,3 mia. dollar, svarende til 27 mia. kr., er blevet øremærket af investorer til elektriske lufttaxaer bare i år, mens markedet for alle typer af fremtidens luftmobilitet er steget med 83 pct. til over 10 mia. dollar over de sidste fem år.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Der er således tale om et af de markeder, der er allermest fart på lige nu, selvom de fleste af virksomhederne endnu ikke har en prototype, som kan flyve med passagerer ombord. Entusiasmen for området ligner dermed den, der har eksisteret omkring selskaber bag elektriske biler, lyder det.

"Vi er i en brandvarm situation, hvor du kan flyve nærmest alt for milliarder. Vi har firmaer, som endnu ikke har produkter, der sælger drømmen og rejser milliardbeløb," siger Peter Harrop, som er bestyrelseformand for teknologirådgiverselskabet IDTechEx.

Lufttaxaer fra 2023

Der er muligvis ikke mange år til, at de første lufttaxaer kommer på vingerne.

I Singapore har man planer om at flyve med verdens første kommercielle taxaservice i 2023 i samarbejde med det tyske start-up Volocopter. I EU og Storbritannien regner man med, at det vil være muligt at se de første lufttaxaer på himlen fra midten af dette årti.

Derfor har de britiske lufthavne Heathrow og London City blandt andet indgået et samarbejde med den brasilianske flyproducent Embraer, for at undersøge hvordan man kan redesigne det regionale luftrum, så det bliver sikkert at flyve med lavtflyvende lufttaxaer.

Tysk firma bag lufttaxaer køber sig til vigtig godkendelse

Bil gennemfører første prøveflyvning mellem to byer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også