Forbrugervagthund politianmelder EasyPark for skjult gebyr

EasyPark har ifølge Forbrugerombudsmand skjult et gebyr på 15 procent, som lægges oven i parkeringsprisen.
Foto: Julian Stratenschulte/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Julian Stratenschulte/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Den meget udbredte parkeringsapp EasyPark er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at skjule et gebyr for kunderne.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Ifølge ombudsmanden har EasyPark skjult, at der betales et gebyr på 15 procent oven i parkeringsprisen, når man bruger app'en til at betale for parkering.

"EasyPark har efter vores vurdering skjult over for brugerne af appen, at det koster et gebyr på 15 procent af parkeringsprisen at anvende appen," siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

"Vi anser det for en alvorlig overtrædelse af forbuddet mod vildledning, og vi har derfor politianmeldt selskabet," siger hun i pressemeddelelsen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Som forbrugere skal vi naturligvis vide, hvis vi skal betale for at anvende en app, inden vi beslutter, om vi vil anvende den. Det gælder for app som for alle andre produkter. Ellers kan vi ikke varetage vores økonomiske interesser."

"Mange betalinger foregår i dag digitalt for eksempel via apps på mobilen, hvor vi giver virksomheder adgang til at hæve betalinger på vores konti. Det forudsætter, at vi kan have tillid til, at virksomheder ikke hæver flere penge end aftalt," siger Christina Toftegaard Nielsen.

Ifølge Forbrugerombudsmanden har EasyPark ikke været gode nok til at skilte med gebyret. Det har fremgået med småt i nogle generelle betingelser.

EasyPark er desuden anmeldt til politiet, fordi virksomheden ikke har oplyst forbrugerne om, at lokalitetsfunktionen i app'en afhænger af telefonens GPS, som kan være upræcis, men at det er kundens eget ansvar at sikre, at bilen er placeret i det rigtige parkeringsområde.

Gratis parkering til elbiler skaber politisk strid i Aarhus Kommune 

Parkeringsapp lancerer værktøj til byplanlægning 

Delebiler og delecykler kritiserer Rejseplanen for bevidst at nedprioritere private løsninger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også