MobilityWatch

Analytiker: "Det er stadig et bjerg af udfordringer for SAS"

Onsdagens regnskab fra SAS kunne have været værre, lyder det fra Sydbank-analytiker, som dog stadig ser mange forhindringer for selskabet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

SAS er kommet med regnskab for tredje kvartal - og Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef og SAS-analytiker i Sydbank, kalder det "rigtig skidt men ikke så skidt som frygtet".

"Jeg hæfter mig umiddelbart ved pengestrømmene, der er positive. Det viser, at SAS nu holder på pengene, og at passagererne booker igen," siger han.

"Jeg forventer, at aktien skal stige på regnskabet - om det så bliver en voldsom eller moderat stigning kan jeg ikke umiddelbart sige," siger Jacob Pedersen.

De frie pengestrømme landede på 545 mio. svenske kr. mod et underskud på 961 mio. svenske kr. i det tilsvarende kvartal for et år siden.

"Det giver et løft til de likvide midler til 4,4 mia. svenske kr. ved udgangen af kvartalet. Og det får den værste frygt for kortsigtede problemer til at holde sig væk. Men der er en gæld til staterne, der udløber i 2022," siger SAS-analytikeren.

Oveni peger Jacob Pedersen på, at der er en del lavprisselskaber i markedet:

"Og de er herre aggressive. Og de vil nok tage en del af markedet," vurderer han og fortsætter:

"Det er stadig et bjerg af udfordringer for SAS."

Udsigt til forandring

Jacob Pedersen bider mærke i, at den nye koncernchef, Anko van der Werff, i forordet til regnskabet siger, at transformationen af SAS fortsætter:

"Vi må vente til årsregnskabet den 30. november for at få mere at vide, men den nye direktør lægger op til, at der fortsat skal ske ændringer af SAS," lyder fra Sydbanks aktieanalysechef.

Hollandske Anko Van der Werff overtog chefstolen i SAS den 15. juli 2021.

SAS-chef: Stadig spørgsmålstegn ved antallet af forretningsrejsende 

SAS fløj mere end 20 ture i Afghanistan-evakuering 

SAS forbedrer driften men har stadig stort underskud 

 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs