MobilityWatch

Tre aktører deles om sejren i nyt Movia-udbud

Udbuddet har en samlet årlig værdi på små 80 mio. kr., hvoraf flere af kontrakterne forløber over en ti-årig periode. Nobina blev den helt store vinder med en samlet kontraktværdi på over 550 mio. kr.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

I et udbud fra trafikselskabet Movia er der faldet afgørelse om, hvem der skal stå for driften af i alt 35 busser fra udgangen af 2022 og fremad. Og der er ikke kun én, men tre vindere af udbuddet.

Det er selskaberne Nobina, Ditobus og Umove, der deles om udbudskagen.

I alt var der fire såkaldte udbudsenheder, hvoraf Nobina er den største vinder med to enheder. Således skal Nobina over en ti-årig periode dække strækninger i Nordsjælland for knap 55 mio. kr. årligt og har desuden vundet en tillægskontrakt, som vil indbringe 20 mio. kr. årligt i minimum 2,5 år, indtil Letbanen åbener for passagerer.

Den samlede kontraktværdi overstiger dermed 550 mio. kr. for Nobina.

Ditobus har vundet en enhed til en årlig værdi af lidt over 19 mio. kr., mens Umove har vundet en kontrakt til en årlig pris på 3 mio. kr. – begge over en periode på ti år.

For nylig var det et andet trafikselskab, Sydtrafik, der kunne meddele, at Tide Bus og Vejle Turisttrafik fra oktober 2022 overtager driften af busserne i Vejle Kommune. Udbuddet var om driften af i alt 31 elbusser.

Svensk togselskab leverer skarp kritik af udbud af nattog 

Mere fra MobilityWatch

Easyjet flyver fortsat med underskud

Omsætningen stiger, men lavprisflyselskabet indkasserer nyt underskud. Selskabet oplever dog, at de rejsende vender tilbage og har solgt en betydelig del af de fremtidige bookinger for tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs