Lokalpolitikere ser mulighed for nulemissionszoner flere steder i København

Forskellige københavnske politikere mener, at det giver mening med nye nulemissionszoner flere steder i hovedstaden.
Trianglen i København | Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix
Trianglen i København | Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix

Tirsdag landede en ny politisk aftale, der gør det muligt for kommuner inden for en overskuelig fremtid at oprette såkaldte nulemissionszoner, og forskellige københavnske lokalpolitikere har allerede ideer til flere steder i byen, hvor de kan placeres.

Det fremgår af en artikel i Berlingske.

Overborgmester Lars Weis (S) peger på, at det mest nærliggende sted at begynde er Københavns gamle bykerne – den såkaldte Milddelalderby – mens Enhedslistens spidskandidat til det kommende kommunalvalg, Line Barfod, foruden denne lokation også nævner området rundt om Blågårds Plads på Indre Nørrebro samt området omkring Trianglen og Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro som oplagte steder.

"Vi har fra Københavns side efterspurgt nulemissionszoner i flere år og muligheden for at indføre det. Det er klart, at det bliver en væsentlig del af både vores grønne omstilling, men også for at nedbringe luftforureningen, som er et stort problem med i København," udtaler hun.

SF og de Radikale på Københavns Rådhus peger ifølge avisen på nogle af de samme områder som oplagte steder at indføre nulemissionszonerne, som medfører, at der ikke må kører biler med forbrændingsmotor.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Som MobilityWatch har beskrevet mangler partierne bag aftalen endnu at blive enig om en model for, hvilke kriterier der skal til for at kunne oprette en nulemissionszoner, og hvilke undtagelses- og dispensationsmuligheder de skal indeholde.

Central del af ny aftale om grønnere byzoner er endnu ikke på plads

Dansk Industri er bekymret over nulemissionszoner – elbilslobby jubler 

FDM kalder nulemissionszoner for symbolpolitik: "For meget pisk og meget lidt gulerod"

Rødt flertal klar med aftale om grønnere byzoner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også