Amerikansk genåbning kan gavne indtjening hos SAS

De amerikanske ruter kan give SAS' indtægtsgrundlag et godt nok opad, vurderer Sydbank-analytiker.
Foto: PAUL HANNA/REUTERS / X00122
Foto: PAUL HANNA/REUTERS / X00122
AF MARKETWIRE

Genåbning af ruter til USA er godt nyt for flyselskabet SAS, der traditionelt har hentet en god bid af omsætningen fra flyvninger over Atlanten.

Det skriver mediet Check-in.

Fra begyndelsen af november vil USA tillade indrejse for vaccinerede passagerer fra USA og Storbritannien, og det kan gavne SAS.

"Vi anslår således, at den fornyede mulighed for at flyve til USA med et trylleslag åbner op for yderligere cirka 15-18 procent af SAS’ indtægtsgrundlag – og formentlig en endnu højere andel af indtjeningsgrundlaget, da vi vurderer, at langdistanceruterne uden lavpriskonkurrence har højere lønsomhed end kort- og mellemdistanceruterne," skriver Jacob Pedersen i en kommentar.

SAS-aktien reagerede beskedent på nyheden mandag, hvor der blev registreret et fald i kursen på 0,85 pct. Tirsdag fulgte endnu et fald på 1,57 pct.

Omvendt var der stigninger til flere af de udenlandske flyselskaber som spansk-britiske AIG, British Airways og Air France-KLM.

Det hænger sammen med, at de nordiske flyselskaber ikke vil få helt det samme ud af genåbningen til USA, som det er tilfældet for de tre store netværksselskaber i europæisk luftfart, der er meget afhængige af trafikken over Atlanten, skriver Check-in.

SAS ventes dog alligevel at kunne profitere af lempelsen i de amerikanske indrejseregler, hvilket skyldes, at selvom de interkontinentale passagerer volumenmæssigt fyldte blot 7 pct. for SAS i 2019, så udgjorde indtægterne herfra hele 26 pct. af omsætningen.

Ifølge Check-in betyder de seneste lempelser, at der kun er begrænsninger i trafikken til Kina og Japan. Derfor kan SAS snart flyve i mere eller mindre samme omfang som før coronapandemien.

Problemramt Boeing-flytype bliver en del af Norwegians fremtidige flåde

Medie: Dansk flykæmpe får igen udsat deadline for kritisk gældsaftale 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også