MobilityWatch

Airbus' produktionsmål hæmmet af pres på underleverandører

Pressede underleverandører betyder, at flyproducenten kan blive tvunget til at sænke produktionsmålet.

Foto: Marcus Brandt/AP/Ritzau Scanpix

Den franske flyproducent Airbus kan mærke den stigende efterspørgsel i takt med, at flere dele af verden igen lukker op for tilrejsende turister. Men pres på selskabets underleverandører truer med at lægge en dæmper på Boeings produktionsmål.

Det fortæller Airbus kommercielle direktør, Christian Scherer, i et interview med Bloomberg News.

"Der er underleverandører, der har været hårdt ramt af nedturen og har mistet noget af deres mandskabskraft, investeringsmuligheder eller begge," siger han til Bloomberg.

"Vi er i en opsvingsperiode, der er hæmmet af forsyningskæderne," lyder det videre.

Airbus har en målsætning om at producere 45 fly af typen A320 om måneden fra fjerde kvartal af 2021, og det tal skal gerne stige til 70 fly om måneden i starten af 2024.

Flyproducenten måtte ifølge Bloomberg under coronakrisen skære sin produktion med godt en tredjedel, hvilket også gik ud over underleverandørerne, der mistede en væsentlig indtægt.

Det kan også mærkes på den anden side af krisen, hvor leverandørerne, der typisk er mindre selskaber, nu må se sig om i et presset arbejdsmarked for at skaffe ledige hænder. Samtidig har en markant pres på de globale forsyningskæder også gjort det sværere at skaffe de nødvendige råmaterialer - noget, der har ramt flere brancher verden over.

Christian Scherer fortæller dog til Bloomberg, at en produktion af 70 fly eller mere om måneden i 2024 forsat er muligt.

Problemramt Boeing-flytype bliver en del af Norwegians fremtidige flåde

Ny teknologi fra Airbus kan betyde farvel til andenpiloter  

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs