MobilityWatch

Flymotorproducents aktie er flyvende efter stor ordre til B-52-bombefly

Rolls-Royce har vundet en massiv kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium, hvilket giver koncernens aktie luft under vingerne.

Rolls-Royce stiger 3,7 pct. til 137,40 pence på børsen i London, efter at den britiske flymotorproducent har vundet en kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium på motorer til bombefly af typen B-52.

Det skriver Bloomberg News, efter at kontrakten blev annonceret fredag aften.

Det er ottende dag i træk med fremgang, og det er ifølge Bloomberg News den længste række dage i grønt siden januar 2015.

Kontrakten har en værdi af 501 mio. dollar - eller små 3,2 mia. kr. - og med i aftalen er der også option på yderligere samarbejde, der kan sende værdien helt op i 2,6 mia. dollar - svarende til 16,5 mia. kr.

I udbuddet om kontrakten slog Rolls-Royce blandt andet General Electric og den nuværende leverandør, Pratt & Whitney, skriver Bloomberg News.

Den vundne kontrakt fremhæver ifølge finanshuset Jefferies selskabets evne til at eksekvere på de mange muligheder, der findes i forsvarssektoren.

Analytiker Andy Douglas ser kun en lille ændring i konsensusestimaterne, men det pointeres, at annonceringen giver yderligere støtte til konsensusestimaterne på lang sigt.

Greenmobility melder om udsolgt ved emission

Pressede flyaktier retter sig efter lempede coronaregler 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs