MobilityWatch

Fagforening overrasket over konkurs i dansk flyselskab

Flyvebranchens Personale Union havde ikke regnet med, at Great Dane Airlines ville knække nu. Det siger næstformand, der lige pt. arbejder for at finde løsninger for medarbejderne i selskabet.

Foto: PR/Great Dane Airlines

Mandag kastede det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines håndklædet i ringen, da selskabet indgav en konkursbegæring.

Hos Flyvebranchens Personale Union (FPU), der organiserer en stor del af de 80 ansatte i selskabet, er der stor ærgrelse – og også en vis overraskelse.

Næstformand i fagforeningen, Anders Mark Jensen, fortæller til MobilityWatch, at FPU i værste fald havde frygtet, at coronakrisens effekt på branchen kunne resultere i konkurser, men siger:

"Det er enormt trist, og vi er lidt overraskede over, at det kommer nu," fortæller han.

For selv om coronakrisen stadig hærger, sænkes effekten på flybranchen, i takt med at rejserestriktioner ophæves, og rejselysten stiger.

Ærgerlig over ophør

Flyselskabet har dog selv forklaret konkursbegæringen med, at ordrebogen for vinterperioden var stærkt svækket, og at man efter en hård periode under krisen nu har givet helt op.

Hovedejeren af selskabet, der kun er få år gammelt, Eigild Bødker Christensen, har ifølge eget udsagn tabt op mod 100 mio. kr. på flyeventyret.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Anders Mark Jensen fortæller, at FPU "har heppet" på Great Dane Airlines, og ifølge fagforeningen er "ærgerligt for både medarbejderne og dansk luftfart," at selskabet nu ophører.

Men han medgiver også, at coronasituationen stadig er svær, selv om det værste måske er forbi.

"Der er stadig en hård og usikker vinter, der venter, og det er ofte i vinterperioden, at den her slags sker, fordi flyselskaberne tjener størstedelen af deres penge om sommeren," siger næstformanden.

Anders Mark Jensen fortæller, at FPU nu skal hjælpe de tidligere medarbejdere i Great Dane Airlines med at gøre deres krav gældende over for konkursboet og hjælpe med dækning via Lønmodtagernes Garantifond.

"Jeg er færdig med den branche": Erhvervsmand har tabt op mod 100 mio. kr. på konkursramt flyselskab 

Fagforening begræder dansk flyselskabs konkurs 

Branchekender tvivler på flere danske flykonkurser 

Great Dane-stifter: "Vi var oppe mod højere kræfter" 

Flykonkurs overrasker dansk rejsearrangør 

Dansk flyselskab begærer sig konkurs 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs