MobilityWatch

Tesla skruer overvågning op til nyt niveau med bilforsikring - og tendensen kan brede sig

Ifølge en dansk professor har holdningen til overvågning generelt ændret sig meget de seneste år i befolkningen.

Foto: Finn Frandsen

Du trykker på speederen. Nu skal bilen op på motorvejsfart, og der er kræfter nok under hjelmen til en hurtig acceleration. Men så slipper du speederen lidt igen. Hvis du accelererer alt for hurtigt, vil prisen på din forsikring stige næste måned. Kameraer og sensorer i bilen holder nemlig i detaljer øje med, hvordan du kører, og så får du point, der bestemmer den månedlige pris.

Det lyder måske som fremtidsmusik, men er man Tesla-ejer i Californien eller Texas, kan man fremover vælge sådan en løsning. Tesla trækker data fra de mange indbyggede måleinstrumenter i bilen og sætter prisen derefter. En hård opbremsning, et for hidsigt sving eller for kort afstand til bilen foran er blandt de faktorer, som bliver regnet sammen til en månedlig Safety Score, hvor 100 er det bedst mulige.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede