MobilityWatch

Nuværende benzinpriser kan koste privatbilister ekstraregning på flere tusinde kroner årligt

Det er dyrt at tanke sin benzinbil lige nu, hvor en liter blyfri 95 koster over 14 kr. For halvandet år siden var prisen under 10 kr.

Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix

Det nuværende rekordhøje energiprisniveau betyder, at en gennemsnitlig bilist lige nu må betale en ekstraregning på flere tusinde kroner på årsbasis for at fylde sin benzintank.

Det skriver Berlingske, der referer til en udregning af privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, Brian Friis Helmer.

"Hvis man sammenligner med det tidspunkt, hvor priserne var helt i bund i april 2020, ville det nuværende prisniveau til sammenligning give en prisstigning på lige under 500 kr. om måneden. Og hvis man sammenligner med slutningen af 2020, hvor priserne var mere normale, så vil det koste omkring 300 kr. mere om måneden," siger Brian Friis Helmer.

Årligt giver det en ekstraregning på henholdsvis 5800 kr. eller 3800 kr. ifølge økonomen, som har taget udgangspunkt i en bilist, der kører 20.000 kilometer årligt og kører 16 kilometer på literen.

Onsdag koster en liter blyfri 95 ifølge selskabet OK's listepriser 14,29 kr. I april 2020 var den nede at vende på 9,79 kr.

Benzinprisen sætter rekord – mangel på olie spiller ind

OK-topchef klarede finans- og coronakrisen – nu må nye kræfter tackle klimaet  

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede