Volvo Cars er knap en fjerdedel mere værd efter første dag på børsen

Stigningen på første handelsdag overrasker investeringsøkonom, der dog havde forventet en god start.
Topchef hos Volvo Cars, Håkan Samuelsson, ringede fredag med klokken, da bilproducenten gik på børsen. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Topchef hos Volvo Cars, Håkan Samuelsson, ringede fredag med klokken, da bilproducenten gik på børsen. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Volvo Cars havde fredag første handelsdag på børsen i Stockholm, og fra start har investorerne været ivrige efter at blive medejere af det svenske bilmærke.

Aktien, med en tegningskurs på 53 svenske kr., lukkede fredag i 65,2 svenske kr., og det svarer til en stigning på 23 pct., skriver Børsen.

Overfor mediet kalder investeringsøkonom hos Söderberg & Partners, Joakim Bornold, selskabets første dag i offentlig handel for "intens".

“Vi har set meget oprør i forbindelse med IPO’en de sidste par uger. De sænkede tegningsprisen til det laveste. Så det overrasker, at den stiger så meget. Jeg forventede en god IPO, men ikke så succesfuld som denne,” siger Joakim Bornold med henvisning til, at tegningskursen blev sænket til de 53 svenske kr. i et udmeldt interval mellem 53 og 68 svenske kr.

Volvo Cars brager op i børsdebut i Stockholm

Volvo Cars mindsker størrelsen på børsnotering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også