Tesla fortsætter kursridtet – spekulationer om nyt aktiesplit

Aktien er steget mere end 70 pct. siden nytår og mere end 30 pct. i forhold til forrige fredag før nyheden om kæmpeordre fra Hertz.
Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske elbilproducent Tesla er tilsyneladende helt ustoppelig på børsen i USA, hvor aktien igen mandag sprang op.

Teslas kurs fik lagt 8,5 pct. oveni til nu 1208,59 dollar, hvilket var endnu en i en uendelig lang række af rekorder.

Dermed er aktien nu steget med mere end 30 pct. i forhold til forrige fredag inden nyheden om, at Hertz bestilte 100.000 elbiler til levering allerede i 2022. Samtidig har den vundet mere end 70 pct. siden nytår.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Mandag var investorernes opmærksomheden på starten af COP26 i Glasgow i Skotland, da det henleder fokus på den grønne omstilling og dermed også elbiler.

Med til at løfte aktien er dog også nye spekulationer om et aktiesplit.

"Det er ret sandsynligt. Det hjælper med at skubbe aktien højere, og det er i virkeligheden det eneste, som interesserer Tesla. Så ja, efter vores opfattelse er det meget sandsynligt," siger Gordon Johnson, analytiker hos GLJ Research, til Bloomberg News.

Johnson hører dog til skeptikerne i forhold til Teslas høje værdi på nu 1213 mia. dollar med en salgsanbefaling og et kursmål på bare 67 dollar. Altså et bud om et fald på knap 93 pct. fra mandagens lukkeniveau.

Det er kun godt et år siden, i august 2020, at Tesla senest annoncerede et aktiesplit - fra et til fem - og i perioden fra annonceringen til gennemførelsen af splittet, steg aktien med 80 pct.

Nyt elbilsmærke med danske ambitioner: Ladestanderaftale var "virkelig på tide" 

VW-topchef er klar til at tage kampen op efter Teslas tyske indtog: "Vi vil holde farten"

Hertz: Teslaer skal bruges af Uber 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også