MobilityWatch

Hertz: Teslaer skal bruges af Uber

Ordre på 100.000 Tesla-biler skal blandt andet stilles til rådighed for samkørselstjenesten Uber, ifølge Hertz-topchef.

Foto: Matthew Childs/REUTERS / X03810

Hertz Global, det store amerikanske biludlejningsselskab, har den seneste tid skabt bølgegang på finansmarkederne og samtidig stjålet en del overskifter.

Det er ikke længe siden, at koncernen kom ud af betalingsstandsning efter coronakrisen, og for kort tid siden søgte selskabet om en rigtig børsnotering igen, på Nasdaq.

Mandag kom det så frem, at Hertz har bestilt hele 100.000 nye elbiler hos Tesla, hvilket har sendt elbilproducentens aktie markant i vejret og godt forbi en markedsværdi på 1000 mia. dollar.

Hertz, som selv steg 10 pct. på den nyhed mandag, er dog slet ikke færdig.

For nu viser det sig, at den store ordre på 100.000 elbiler til udlejningsflåden blandt andet skal bruges til at stille 50.000 elbiler til rådighed for verdens største samkørselstjeneste Uber allerede i 2023, skriver The Wall Street Journal.

Det var blot i juni, at Hertz i omstruktureret form kom ud af betalingsstandsning.

"En af de største fordele ved en omstrukturering som vores er, at det giver et nyt perspektiv. Det lader os tage en ny tilgang og i stedet for at sige "hvorfor", så sige "hvorfor ikke"," forklarer Mark Fields, midlertidig topchef i Hertz, til The Wall Street Journal.

Tesla får kæmpe ordre på 100.000 biler af Hertz 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs