Topchef trods ufærdig aftale: "Ryanair har fuldt ud taget den danske model til sig"

Det irske lavprisflyselskab, der netop har åbnet en base i Billund, har taget den danske model til sig, lyder det fra topchefen, der dog endnu ikke har tegnet en overenskomst.
Eddie Wilson, adm. direktør hos Ryanair. | Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Eddie Wilson, adm. direktør hos Ryanair. | Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix

I slutningen af oktober åbnede den nye Ryanair-base i Billund Lufthavn, selvom overenskomstforhandlingerne mellem det irske lavprisflyselskab og Flyvebranchens Personale Union (FPU) endnu ikke har resulteret i blæk på papir.

Overfor Check-In giver adm. direktør hos Ryanair, Eddie Wilson, dog udtryk for, at man fortsat vil samarbejde med FPU, og at basen er åbnet med danske ansættelseskontrakter, dansk indkomstskat og social sikring.

“Ryanair har fuldt ud taget den danske model til sig, og vi ser frem til at samarbejde med FPU om at færdiggøre disse fornuftige aftaler, som vil understøtte vores langsigtede investeringer i Danmark for at levere og vækste bæredygtig dansk beskæftigelse og samtidig tilbyde danske forbrugere lave priser og nye ruter i denne vinter,” skriver Eddie Wilson i en mail til mediet.

Forligsinstitutionen har været inde over forhandlingerne uden succes indtil videre, mens næstformand i FPU, Anders Mark Jensen har givet udtryk for, at fagforeningen har værktøjer, der gør det muligt at sanktionere Ryanair, hvis parterne ikke bliver enige.

SAS-ansatte demonstrerede foran Christiansborg med kras kritik og en opfordring til politikerne

SAS' nye overenskomster vækker kritik på Christiansborg: "Det er en led måde at opføre sig på" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også