MobilityWatch

Ryanair: Frygten for nye europæiske nedlukninger afskrækker flykunder

Ryanairs topchef, Michael O'Leary, mener, at frygt for en ny bølge af nedlukninger afholder folk fra at bestille flyrejser.

Ryanair-chef Michael O'Leary | Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Europæiske flyselskaber står over for en krise i rejserne til jul og forsommeren. Det kommer - ifølge Ryanair-chef Michael O'Leary - efter at frygten for en ny bølge af nedlukninger afholder folk fra at bestille ferier.

Det skriver The Guardian.

Det er især Østrigs beslutning om at indføre en tredje national nedlukning, der har vækket frygten for en bølge af strammere rejserestriktioner, der bliver pålagt hele Europa.

"Jeg tror, vi er inde i en anstrengt periode mellem nu og jul, hvor det ser ud til at Europa endnu engang bliver nervøse på den værste tid af året, hvor folk lægger deres julerejseplaner," siger Michael O'Leary til The Guardian.

Usikkerheden kommer, efter at luftfartsindustrien havde haft en fornyet følelse af optimisme, da den britiske regering i sidste måned skrottede den "røde liste" over lande, hvor man krævede, at passagerer skulle i karantæne på et hotel i 11 dage.

Østrigs meddelelse om nedlukning slog ifølge The Guardian næsten 2 mia. pund af markedsværdien af britiske flyselskaber og rejserelaterede selskaber, da investorer, der frygter for yderligere nedlukninger i lande som Tyskland, dumpede aktier i børsnoterede virksomheder.

Norwegian hyrer ny finansdirektør 

Ryanair vil afnoteres fra børsen i London 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede