MobilityWatch

Fald i flytrafik vender overskud til underskud hos Trafikstyrelsen

Trafikstyrelsen forventer, det vil tage en årrække at nedbringe det underskud, som et markant fald i indtægter fra flyafgifter har medført.

Færre passagerer har betydet færre afgiftsindtægter hos Trafikstyrelsen, som må indkassere et underskud i 2021. | Foto: Tariq Mikkel Khan

Pandemien og de restriktioner, den har foranlediget, har betydet færre fly og passagerer i luften, og det har givet Trafikstyrelsen underskud på bundlinjen, skriver Altinget.  

På den måde er et overskud, der i starten af året lød på 40,9 mio. kr., blevet vendt til et forventet underskud på 50 mio. kr. ved årsskiftet. Det skyldes et fald i indtægter fra safety- og routeafgiften, der begge er baseret på antal afrejsende passagerer fra danske flyvepladser.  

et aktstykke til Folketingets finansudvalg anmoder Transportministeriet om tilslutning til, at styrelsens egenkapital hæves til 150 mio. kr., hvilket efter ministeriets vurdering er tilstrækkeligt til at dække underskuddet til og med 2022 – selvom ministeriet forventer, at det vil tage en årrække at afvikle underskuddet helt.  

Transportministeriet oplyser, at det kun i begrænset omfang har været muligt at spare på omkostningerne i Trafikstyrelsen. Begrundelsen er, at man er underlagt internationale krav om at føre tilsyn, hvilket skal bidrage til at opretholde et højt sikkerhedsniveau i luftfarten.

Fransk flyproducent stiger på stort salg til Forenede Emirater

Tæt på halvdelen af danskerne vil sende penge fra flyafgift mod grøn omstilling i luftfarten 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs