MobilityWatch

Ny jernbanestrækning til Aalborg Lufthavn har næsten ingen passagerer

Under to passagerer sidder i gennemsnit i et tog på en ny strækning til eller fra Aalborg Lufthavn, skriver medie, der selv har lavet en stikprøve, da DSB ikke kunne svare på spørgsmålet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er yderst begrænset, hvor mange passagerer der benytter sig af den jernbanestrækning, der i december sidste år åbnede mellem Lindholm Station i Nørresundby og Aalborg Lufthavn.

Det skriver TV2 Nord.

Da mediet ikke kunne få et svar fra DSB på, hvor mange der benytter den nye strækning, som har kostet 300 mio. kr., talte TV2 Nords egen journalist samtlige passagerer til og fra lufthavnen hele døgnet tirsdag den 30. november.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Optællingen viste, at i alt 58 passagerer var med de 36 afgange, hvilket giver et gennemsnit på 1,6 passager per afgang på strækningen, der allerede inden vedtagelsen i 2016 blev beregnet som en dårlig samfundsøkonomisk investering i analyser fra Banedanmark.

Fra start har trafikforsker og lektor emeritus ved Aalborg Universitet, Anker Lohmann-Hansen, været kritisk overfor banen, og han mener stadig, at de 300 mio. kr. har været en dårlig investering.

"DSB bruger i øjeblikket mellem 15 og 20 millioner kroner om året på at køre den strækning. Billetindtægten kan jo slet ikke finansiere den drift, som DSB har på banestrækningen," siger Anker Lohmann-Hansen til TV2 Nord.

Snestorm kostede tabte indtægter i Aalborg Lufthavn 

Mere fra MobilityWatch

Vognmandslobby fyrer nyansat direktør

Den tidligere vicedirektør i Færdselsstyrelsen nåede kun at sidde på posten som direktør i ITD i to måneder. Bestyrelsen ønsker en anden profil på posten, oplyser lobbyforeningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs