MobilityWatch

Toyota stopper bilproduktion på to japanske fabrikker

En japansk forsyningskrise får bilproducenten til at stoppe produktionen på fabrikkerne, som forventes at koste 3500 biler.

Foto: Koji Sasahara/AP/Ritzau Scanpix

Verdens største bilproducent, japanske Toyota, har onsdag standset produktionen af selskabets biler på to fabrikker i Japan.

Det meddeler en talsperson hos Toyota til Reuters.

Produktionsstoppet skyldes forsyningsmangel i Japan, og det betyder, at Toyota ikke som planlagt kan genoptage den normale produktion i december for første gang i syv måneder.

I første omgang varer stoppet tre dage, og ifølge talspersonen forventer Toyota, at produktionen falder med 3500 biler af den årsag. Det kommer dog ikke til at påvirke Bilproducentens målsætning om at producere samlet 9 mio. biler på verdensplan i det indeværende finansielle år, der slutter den 31. marts 2022.

BMW indgår stor aftale om chipleverancer

Skoda stopper produktionen i to uger 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs