MobilityWatch

Skoda stopper produktionen i to uger

Den tjekkiske bilproducent mangler en række komponenter til produktionen, hvorfor den nu er stoppet i to uger.

Foto: David W Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix

Tjekkiske Skoda, der er ejet af Volkswagen-koncernen, stopper produktionen i to uger som følge af mangel på mikrochips og andre komponenter, oplyser en talsperson til Reuters.

Forsyningsproblemerne har udfordret selskabet i ugevis, lyder det videre fra talspersonen. Det 14 dage lange produktionsstop betyder dog ikke, at alle aktiviteter vil blive stoppet. Man vil således holde en enkelt produktionslinje åben til at få færdiggjort de 10.000 biler, som endnu ikke er køreklar.

Når de 14 dage er overstået, kommer Skoda dog ikke til at genoptage produktionen i samme tempo som tidligere. Frem til årsskiftet vil produktionen således være skruet ned på et lavere blus end ellers som følge af den globale mangel på mikrochips, som udfordrer store dele af bilsektoren.

Ifølge organisationen for tjekkiske bilproducenter vil bilfabrikkerne i Tjekkitet producere 250.000 færre biler end forventet i 2021, hvilket ventes at koste det, der svarer til 58 mia. kr. i tabt omsætning.

Fra nytår er det forbudt med soja i tanken  

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede