MobilityWatch

Volkswagen vil investere over 660 mia. kr. i ny teknologi

Den tyske bilkoncern vil bruge det store milliardbeløb på blandt andet eldreven transport og digitalisering, lyder det.

Volkswagen har ifølge Bloomberg planer om at investere et større trecifret milliardbeløb i ny teknologi. | Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Volkswagen har torsdag annonceret et stort investeringsprogram på et trecifret milliardbeløb i euro for de de kommende fem år.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra bilproducenten.

Bilproducenten planlægger blandt andet investeringer for sammenlagt 89 mia. euro, eller over 660 mia. kr., i ny teknologi, herunder eldreven transport og digitalisering, skriver selskabet.

Herudover kommer andre investeringer, så det samlede investeringsprogram løber op i hele 159 mia. euro, eller over 1180 mia. kr.

Volkswagen-aktien falder dog torsdag med 0,9 pct. til 278,60 euro, efter en stigning på over 10 pct. onsdag.

Fremgangen onsdag var ifølge Reuters udløst af en historie tirsdag eftermiddag i Handelsblatt, om at Porsche og Pieck-familien overvejer et delvist salg af familiernes ejerandel i Volkswagen.

Af artiklen fremgår det også, at Porsche og Pieck-familien planlægger at købe en væsentlig ejerandel i Porsche i forbindelse med en eventuelt børsnotering.

Det har tidligere været fremme, at Volkswagen overvejer en selvstændig børsnotering af sportsvognsproducenten, og ifølge Handelsblatt lever idéen stadig og bærer navnet, projekt "Phoenix".

Endnu er der ikke truffet endelige beslutninger, skriver Handelsblatt.

Volkswagen overtog Porsche i 2009.

Toyota stopper bilproduktion på to japanske fabrikker

Volkswagen investerer i svensk vindmøllepark 

Mere fra MobilityWatch

Radikale vil have ladestandere i al nybyg

Ønsket om at eje en elbil er ikke kun eksisterende i parcelhuskvartererne. Sådan lyder det fra radikal boligordfører, der vil stille krav om ladestandere i alle nye boligbyggerier.

Læs også

Relaterede