Flyselskaber gør klar til flyrestriktioner ved 5G-udrulning

Det nye netværkssystem kan muligvis ramme og forstyrre cockpit-systemer.
Foto: Mike Theiler/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Theiler/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Flyselskaberne er begyndt at planlægge mulige flyaflysninger, efter at et direktiv fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, har skitseret potentielle restriktioner for landing i dårligt vejr grundet frygt for potentiel 5G-interferens.

Det skriver Wall Street Journal.

Det nye netværkssystem kan muligvis ramme og forstyrre cockpit-systemer, når den nye trådløse tjeneste udrulles fra 5. januar 2022.

De tidlige skridt fra flyselskabernes side er en reaktion på en ordre fra Federal Aviation Administration tidligere på måneden.

Direktivet skitserede potentielle restriktioner for landing i dårligt vejr i op til 46 af landets største byområder, hvor den nye trådløse tjeneste efter planen skal indføres i januar.

Planlægningen kommer, samtidig med at de amerikanske tilsynsmyndigheder overvejer to forslag - et fra telekommunikationsindustrien og et andet fra luftfartsindustrien - om at beskytte fly mod potentiel 5G-interferens med cockpitsikkerhedssystemer.

De er almindelige i moderne flytrafik og hjælper flyene med at lande i dårligt vejr, forebygge nedstyrtninger og undgå kollisioner i luften.

Den trådløse industri har sagt, at den planlagte tjeneste ikke udgør nogen risiko for flyene, mens Federal Aviation Administration har sagt, at den er bekymret for, at de frekvenser, som mobilsignalerne anvender, muligvis kan forstyrre cockpitsystemerne.

Mens de udtænker forskellige scenarier, afventer flyselskaberne nærmere detaljer fra FAA om, hvor brede eller målrettede begrænsningerne på landinger kan være.

Dansk rigmand på vej ud af livsværket: Gældstynget flyfirma søger om konkursbeskyttelse  

Nyt norsk flyselskab indgår aftale med fagforening  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også