MobilityWatch

Billund Lufthavn fik markant bedre december end året før

Årets sidste måned var markant bedre i 2021 for landets næststørste lufthavn end i 2020.

Topchef i Billund Lufthavn, Jan Hessellund, kunne se markant vækst på månedsbasis i årets sidste måned. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Passagertallet voksede med intet mindre end 559,7 pct. i Billund Lufthavn i december måned sammenlignet med samme periode i 2020, der i høj grad var præget af coronapandemien.

142.252 passagerer strøg således igennem den jyske lufthavn i årets sidste måned mod 21.564 i december 2020.

Lufthavnens passagertal er på årsbasis vokset med 46,6 pct. sammenlignet med 2020, mens det ligger 63,4 pct. lavere end 2019.

Trods den store vækst i december sammenlignet med samme periode i 2020 endte julemåneden dog med at være mindre travl end de foregående måneder i 2021. I november lød passagertallet eksempelvis på 169.457.

"Juleferien slutter faktisk af på et ligeså højt niveau, som de forrige måneder. Men nedgangen i december skyldes umiddelbart en afmatning af de erhvervsrejsende i starten af december. Her er der normalvis høj rejseintensitet med erhvervsrejsende, der lige skal have det sidste på plads inden juleferie. Så alt i alt er vi tilfredse med niveauet i december og for året," udtaler Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, i en pressemeddelelse.

Fragten gik frem

Også den del af forretningen, der drejer sig om fragt af varer, gik frem i Billund Lufthavn i december, dog med nogle mindre vækstrater end for passagertallet.

Lufthavnens fragtcenter sluttede således året af med en vækst på 5,9 pct. sammenlignet med december 2020, mens det lå 11,7 pct. højere end i samme periode i 2019.

Der blev således fragt 6.422 tons gennem lufthavnen i december, hvor størstedelen var eksport.

Lufthavnen har desuden ting på vej på fragtområdet i 2022, lyder det fra Jan Hessellund.

"Fremgangen i december markerer et helt og et særdeles godt år på fragtsiden. Vi har understøttet det danske erhvervsliv med at få deres eksportvarer ud i verden, mens det har været svært på land og til vands. Vi har fat i den lange ende og er gode til det, vi gør. Vi er i god dialog med speditører, transportører og andre aktører, der er relevante for fragten i luften, så der er spændende aktiviteter på vej i 2022, hvor vi ligeledes forventer yderligere fremgang."

DSV-direktør får topchef-stilling i entreprenørselskab

Brancheaktører savner detaljer i regeringens grønne ambitioner for flytrafikken 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs