Modstridende coronapas-regler kritiseres af pendlerforening

Selv efter overstået coronasmitte risikerer togpassagerer en afgift, hvilket møder kritik. To grupper kan dog benytte sig af en undtagelse fra reglen.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Sætter du dig ind i et intercitytog som symptomfri en uge efter coronasmitte, risikerer du en kontrolafgift på 750 kr, da coronapasset er ugyldigt fra dagen, hvor testen er positiv, og 14 dage frem.

Det skriver Berlingske.

Reglen strider imod, hvornår man ifølge sundhedsmyndighederne er frisk nok til at tage på arbejde igen, og det medfører kritik fra pendlerne.

"Først laver man én regel, og derefter laver man en anden regel, der går i den modsatte retning. Jeg undrer mig over, at der er så meget rod i reglerne," siger Jim Sjøgreen, næstformand for Passagerrådet i Region Sjælland, til mediet.

Man kan dog få refunderet sin kontrolafgift, hvis arbejdsgiveren eller uddannelsesinstitutionen har underskrevet en tro og love-erklæring, som efterfølgende sendes til DSB.

Jim Sjøgreen understreger, at kritikken ikke er møntet på DSB, men på myndighederne, som har udformet reglerne, og Berlingske har forelagt kritikken for Transportministeriet, der henviser til undtagelsen for studerende og lønmodtagere.

DSB aflyser togafgange på forhånd for at sikre "robusthed" i køreplan 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også