MobilityWatch

Movia svarer på kritik af ny tom togstation: Skyldes forsinket boligbyggeri

Et forsinket byggeri af nyt boligområde er skyld i, at en ny milliondyr togstation står tom i nordsjællandske Helsinge, forklarer plandirektør i Movia.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En ny togstation til 5,6 mio. kr. er netop åbnet i udkanten af nordsjællandske Helsinge, men der er "ingen, der bruger den".

Det skriver Berlingske, som har talt med flere lokale borgere samt den nyvalgte borgmester i Gribskov Kommune Bent Hansen (V).

De undrer sig over den nye station, som er åbnet som erstatning for en tidligere station i byen, og borgmesteren fortæller, at han først troede, at den nye station skulle tages i brug, når et nyt boligområde i nærheden har fået indbyggere, hvilket skal give trafik på stationen.

Trafikselskabet Movia, der sammen med Region Hovedstaden har truffet beslutningen om den nye station, peger på, at den tomme station skyldes, at byggeriet af det nye boligområde er forsinket.

"Tanken har været, at en station på dette sted vil gøre det muligt fra starten at indtænke den kollektive transport som en central del af adgangen til den nye bydel. Beslutningen skal også ses i lyset af, at trinbrættet i Laugø på en hverdag benyttes af cirka 13 passagerer," skriver Per Gellert, plandirektør i Movia, i en mail til Berlingske.

Movia får ny bestyrelse

Chauffører hos Flextrafik får 60 kroner i timen 

Mere fra MobilityWatch

Vognmandslobby fyrer nyansat direktør

Den tidligere vicedirektør i Færdselsstyrelsen nåede kun at sidde på posten som direktør i ITD i to måneder. Bestyrelsen ønsker en anden profil på posten, oplyser lobbyforeningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs