Omikron sænkede farten på opskalering hos SAS

Antallet af passagerer hos SAS i januar faldt i forhold til julemåneden.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Luftfartsselskabet SAS havde i januar en trafikvækst på 309,8 pct. i forhold til samme måned sidst år, hvor samfundet på grund af coronapandemien var mere nedlukket.

Også i januar i år har pandemien dog påvirket tallene, da den omfattende spredning med omikron-varianten har lagt en dæmper på efterspørgslen.

I januar havde SAS dog 760.000 passagerer, hvilket var 170 pct. flere end i samme måneds sidste år. I forhold til december var der imidlertid tale om et fald i passagerantallet på næsten 25 pct.

"Det kommer ikke som nogen overraskelse af omikron havde en påvirkning på kundernes efterspørgsel i løbet af måneden, med yderligere rejserestriktioner indført på vores kernemarkeder," siger SAS' administrerende direktør, Anko van der Werff, i trafikrapporten.

Den samlede drift hos SAS var også negativt påvirket af øgede sygdomsfrekvens hos personale, fremhæver luftfartsselskabet.

"Vinter er generelt en mindre sæson og industrien står fortsat over for usikkerhed i forhold til udviklingen i pandemien, og SAS må fortsat respondere til ændringer i efterspørgslen. Men vores langsigtede syn er, at vi ser øget rejseefterspørgsel i takt med at restriktioner letter," siger Anko van der Werff.

I januar var under halvdelen af den udbudte sædekapacitet hos SAS udnyttet, idet kabinefaktoren opgøres til 47,6 pct. Den valutajusterede yield, som dækker over billetprisudviklingen, faldt i januar desuden med 27,4 pct.

Færre fly til tiden: SAS halter efter konkurrenter på centralt salgsargument 

SAS taber markedsandele i Københavns Lufthavn 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også