Bagagepersonale i Københavns Lufthavn skal genoptage arbejdet

Siden lørdag morgen har ansatte med ansvar for bagage strejket. De skal vende tilbage, afgør Arbejdsretten. Opdateret.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Af Ritzau og Sebastian Schlüter Jacobsen

Retten har netop pålagt de strejkende medarbejdere I Københavns Lufthavn, at de skal genoptage arbejdet.

Det oplyser SAS til TV 2.

”Vi forventer, at medarbejderne genoptager arbejdet snarest,” siger pressechef Alexandra Lindgren Kaoukji til TV2.

Det er personalet ved selskabet SGH, der hører under SAS, som siden lørdag morgen har nedlagt arbejdet i strid med overenskomsten.

Der er tale om en ”spontan arbejdsnedlæggelse” blandt de ansatte i SGH, fordi de er utilfredse med ledelsen. Det fortalte 3F til TV 2, DR og Ekstra Bladet.

Sagen er søndag endt i Arbejdsretten, der altså kort før middag har afgjort, at de SGH-ansatte skal vende tilbage til arbejdet.

Det har skabt forsinkelser på en lang række afgange fra Københavns Lufthavn i weekenden, og det er især SAS, der er ramt af den overenskomststridige strejke.

Luftfartsselskabet har gennem weekenden fastholdt, at det forventer, at de ansatte snarest vender tilbage til deres arbejdsopgaver.

Lørdag og søndag har flere ledende medarbejdere været kaldt ind for at give en hånd med bagagen, så flyene kunne lette - dog i mange tilfælde med forsinkelser.

SAS forsøger i de tilfælde at sende bagagen med det næste tilgængelige fly.

På grund af problemerne med bagagehåndteringen skal nogle af de rejsende, der ankommer til Københavns Lufthavn med indchecket bagage, vente længere på at få deres kufferter med sig.

Kort efter klokken 12 søndag er der fire forsinkede SAS-afgange. Afrejsetidspunktet er i de tilfælde udskudt med mellem 25 minutter og to timer og 45 minutter.

Der er desuden to aflyste flyafgange for SAS. Det ene skulle lette 12.35 med kurs mod San Francisco i USA, mens det andet klokken 12.45 skulle være fløjet mod Tallinn i Estland.

Strejke i lufthavn fortsætter og kommer for retten søndag

Personale strejker i Københavns Lufthavn

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også