MobilityWatch

Boeing 737 på vingerne igen efter flystyrt

China Eastern Airlines har sendt mindst fem fly af typen Boeing 737-800 i luften igen efter nylig flyulykke.

Foto: Ng Han Guan/AP/Ritzau Scanpix

Efter at samtlige 225 fly af modellen Boeing 737-800 i flyselskabet China Eastern Airlines flåde har været holdt på jorden i kølvandet på den flyulykke i Kina 21. marts, der kostede 132 mennesker livet, er mindst fem af disse fly nu taget i brug igen.

Det skriver mediet Check-in.dk.

Det sker kun få dage før den foreløbige havarirapport bliver offentliggjort, som ifølge de internationale regler fra den internationale civile luftfartsorganisation, ICAO, skal foreligge 30 dage efter et havari.

China Eastern Airlines har overfor nyhedsbureauet Reuters oplyst, at flyene er blevet systematisk testet, og at der samtidig skal foretages nogle prøveflyvninger, før flyene kan bruges til kommerciel drift igen.

Derudover har den kinesiske civile luftfartsmyndighed, CAAC, stædigt benægtet rygterne, der kom inden påsken efter en afsluttet analyse af flyets to sorte bokse, som påstår, at en af piloterne muligvis kunne være skyldig i flystyrtet.

”Disse rygter har i alvorlig grad vildledt offentligheden og forstyrret efterforskningen. Sammen med de statslige sikkerhedsafdelinger forsøger vi at finde ud af dem, der er ansvarlige for at sprede disse rygter, og de vil blive håndteret i overensstemmelse med loven,” har vicedirektør i CAAC Wu Shijie udtalt til det kinesiske statstyret medie China Daily.

Dertil afviste CAAC samtidig, at der var blevet udsendt et hastedirektiv med krav om, at der skulle gennemføres psykologiske undersøgelse af piloter fra kinesiske flyselskaber.

SAS flyver videre med Boeing-flytype efter kinesisk styrt


Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs