Billund Lufthavn havde bedste april nogensinde

Antallet af passagerer var i april højere end i samme måned 2019, der var rekordår for den jyske lufthavn. Også fragtforretningen oplevede vækst.
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Coronaen ser nu ud til for alvor at have sluppet sit tag i Billund Lufthavn, der oplevede de højeste passagertal nogensinde i april måned.

317.998 passagerer var således igennem lufthavnen i årets fjerde måned, hvilket er 5407 flere end i samme måned 2019. Sammenlignet med april i 2021, hvor coronakrisen stadig var aktuel, lyder væksten i passagertallene på intet mindre end 1724 pct.

”Det er fantastisk endeligt at kunne stå på bagsiden af coronaen, trafikken er vendt tilbage, og det har været den bedste april nogensinde. Påskeferien markerer for alvor, at sommerfartplanen er trådt i kraft, og det har krævet hårdt og godt arbejde for vores medarbejdere, men nu er vi klar og forberedt til en forhåbentligt ligeså aktiv sommer,” lyder det fra Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, i en pressemeddelelse.

Fortsat fragtvækst

Fragtforretningen er blevet et strategisk vigtigt forretningsben for Billund Lufthavn, som i april kunne annoncere, at Mærsks flyfragtselskab Maersk Air Cargo har valgt den jyske lufthavn som sin europæiske base.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Lufthavnen måtte imidlertid se importen dale sammenlignet med samme periode sidste år, mens eksporten til gengæld voksede.

I alt førte det til en samlet stigning på 10 pct. i luftfragten målt på antal tons, som beløb sig til 6969.

Flyselskab vil åbne første direkte rute mellem Sydney og London

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også