DSB fordoblede passageromsætningen men ender med underskud i første kvartal

DSB kommer ud af første kvartal med et lille underskud trods coronakompensation fra staten.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Selv om DSB fordoblede sin passageromsætning i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år, rakte det ikke helt til at få balance i regnskabet.

Det statslige jernbaneselskab opnåede et underskud på 16 millioner kroner i årets første kvartal, der også var præget af coronarestriktioner.

Og selv om kunderne altså så småt er vendt tilbage til togene i forbindelse med genopåbningen, så er der fortsat et stykke vej op til niveauet før corona.

Der blev foretaget 34 millioner rejser i januar, februar og marts i år mod 46 millioner i samme periode for tre år siden.

”De faste kunder rejser mindre end før covid-19. Derfor har vi en stor opgave i at tiltrække nye kunder.”

”Kundevæksten skal blandt andet skabes gennem flere billige billetter og enkle, målrettede tilbud til gavn for den enkelte kunde og for den grønne omstilling,” siger Flemming Jensen, der er administrerende direktør for DSB, i en kommentar til regnskabet.

Hvor passageromsætningen i første kvartal 2019 lå på 1251 millioner kroner, slutter toplinjen på den konto på 1028 millioner i år.

Når underskuddet trods alt ikke bliver større, skyldes det at DSB har medregnet 157 millioner kroner i kompensation fra staten, som man forventer at få udbetalt, når Folketinget godkender det.

Corona påvirkede også togdriften på den måde, at DSB’s personale ligesom resten af det arbejdende Danmark også har været lagt ned af virussen.

Det har sammen med fejl på infrastrukturen, forsinkelser i Sverige og stormvejrene i januar og februar reduceret den såkaldte kundepunktlighed.

Den viser, hvor stor en andel af fjern- og regionaltogene, der ankommer senest tre minutter efter det, køreplanen angiver.

I første kvartal var kundepunktligheden nede på 77,9 procent.

Knas med salgssystem forhindrer billige togbilletter i Nordjylland

Aftale om Øresundstog opsiges flere år før tid – franskmænd træder til

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også