MobilityWatch

British Airways-ejer leverer større end ventet driftsunderskud

Omikrons effekt i januar og februar betød, at driftsunderskuddet hos IAG blev større end forventet i første kvartal.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

British Airways moderselskab, International Consolidated Airlines Group (IAG), tabte mere end ventet i første kvartal som følge af omikon.

Luftfartsselskabet har samtidig trukket lidt i land igen med planerne om at øge kapaciteten i år efter personalemangel i London Heathrow-lufthavn har ført til en langsom ekspansion i den britiske division.

IAG, der ejer blandt andet British Airways og Iberia, fik en vækst i den justerede omsætning til 3,44 mia. euro fra 963 mio. euro. Det er mere end analytikerkonsensus på 3,33 mia. euro.

Den justerede driftsindtjening er landet på et minus på 754 mio. euro, hvor analytikerne havde ventet et mindre underskud på 521,2 mio. euro.

Omikron havde ifølge IAG en negativ kortsigtet effekt i januar og februar på driftsresultatet, passagerbookinger og aflysninger.

IAG fremhæver, at første kvartal så en stærk genopretning i forretningsrejserne og at premium fritidssegmentet forbliver stærkt.

SAS opsiger 300 medarbejdere

Vigtige uger venter i forhandlinger om SAS-redning: ”Der er lagt op til action”

Mere fra MobilityWatch

DFDS afviser stor stigning i billetpriser

DFDS melder i nyt regnskab om højere priser i passagerforretningen. Til MobilityWatch siger finansdirektør, at der ikke er sket en generel prisforhøjelse, og det er der heller ikke udsigt til. Inflationspres er dog et fokuspunkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs