MobilityWatch

Air France vil sælge aktier for 16,8 mia. kr. for at reducere gæld

Salget af aktier skal styrke balancen og tilbagebetale en del af den statshjælp, som selskabet fik under pandemien.

Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Air France-KLM planlægger at sælge for cirka 2,26 mia. euro svarende til 16,8 mia. kr. nye aktier for at styrke balancen og tilbagebetale en del af en statshjælp, der hjalp luftfartsselskabet med at overleve covid-19-krisen.

Det skriver Bloomberg News.

Provenuet fra den planlagte fortegningsemission vil blive brugt til at tilbagebetale omkring 1,7 mia. euro af efterstillede obligationer udstedt i april sidste år og ejet af den franske regering, og til yderligere at reducere selskabets gæld.

Air France-KLM har flaget for planer om en kapitalrejsning på 4 mia. euro. Tidligere på ugen annoncerede luftfartsselskabet at det er i forhandlinger med Apollo Global Management om en kapitalindsprøjtning på 500 mio. euro i et datterselskab.

Den franske stat, der ejer 28,6 pct. af Air France-KLM, planlægger at deltage i aktieudvidelsen og fastholde sin aktieandel. Det samme gælder for den hollandske regering, der ejer 9,3 pct.

Shippingkæmpen CMA CGM planlægger at investere op til 400 mio. euro for at opbygge en position på op til 9 pct. i luftfartsselskabet som en del af en tidligere annonceret luftfragtsalliance.

Aftale om luftfragt med Air France-KLM passer ind i ny strategi hos rederi

Analyse: Finansminister Wammen på jagt efter milliarder til SAS-redning hos danske pengetanke

Endnu en norsk pilot-forening stævner SAS

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs