SAS-boss om svensk melding: Ikke en overraskelse for nogen

Anko van der Werff, topchef i SAS, vidste ikke på forhånd, at Sverige tirsdag ville melde ud, at svenskerne ikke vil skyde nye penge i flyselskabet. Alligevel ser flydirektøren det ikke som en overraskelse.
Anko van der Werff | Foto: Fredrik Persson/AFP/Ritzau Scanpix
Anko van der Werff | Foto: Fredrik Persson/AFP/Ritzau Scanpix

Sverige vil ikke skyde nye penge i SAS og ser sig ikke som en langsigtet ejer af det kriseramte flyselskab.

Det kommer dog ikke som en overraskelse for topchef Anko van der Werff, fortæller topchefen i flyselskabet til Børsen:

“Vi kendte ikke til beslutningen på forhånd, men det kan altså ærligt talt ikke være nogen overraskelse for nogen. Sverige har mig bekendt i ti år haft et mandat om at sælge sin ejerandel i SAS ud eller ned.”

Han svarer ikke klart på, om den svenske udmelding er godt eller skidt nyt for SAS, men peger på, at det understreger vigtigheden af, at alle interessenter hjælper med at finde en løsning, der kan sikre selskabets overlevelse.

SAS’ redningsplan indebærer store besparelser på medarbejdersiden, samt at kreditorer konverterer gæld til aktiekapital, inden der efter planen altså skal rejses ny kapital.

Sveriges erhvervsminister meldte tirsdag morgen ud, at den svenske stat vil støtte SAS ved at konvertere bl.a. de statslige hybridobligationer, som SAS har udstedt, om til aktiekapital. Men eftersom der ikke kommer nye penge ind fra svenskerne, vil ejerandelen blive udvandet.

Den danske finansminister Nicolai Wammen ventes senere tirsdag at komme med en melding om den danske tilgang til SAS’ redningsplan.

Wammen på vej med SAS-melding

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også