MobilityWatch

Overborgmester understreger vigtigheden af SAS for Københavns Lufthavn

De danske politikere skal til at beslutte, om - og eventuelt hvordan - man kan hjælpe kriseramte SAS. Flere aktører understreger nu betydningen af SAS’ betydning for Danmark og ikke mindst Københavns Lufthavn (Opdateret).

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S) | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

I de kommende dage skal de danske politikere afgøre, om man vil sende flere milliarder mod SAS, der kæmper for overlevelse, eller om man skal gøre, som svenskerne gjorde tirsdag, og lukke pengekassen for frisk kapital til flyselskabet.

Til Berlingske lyder det fra en række aktører, at SAS har stor betydning for dansk infrastruktur og ikke mindst for Københavns Lufthavn.

”SAS er en meget vigtig del af Københavns Lufthavn, fordi de er med til at sikre lokale arbejdspladser, men endnu vigtigere at gøre København til centrum for flyruter i hele Skandinavien. Og det er det, der er på spil her: Om vi fortsat skal have flyruter til store dele af verden,” udtaler Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), der håber, at der kan findes en løsning, der sikrer selskabets overlevelse.

Også DI Transports direktør, Karsten Lauritzen, understreger betydningen af SAS og siger, at man ikke kan være sikker på, at en konkurs i SAS medfører, at andre flyselskaber tager over.

(Opdateret kl. 9.12 med andet citat fra Sophie Hæstorp Andersen)

Svensk udmelding skriver nyt tumultarisk kapitel i SAS-sag - få overblikket her


Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs