Britiske benzinpriser oplever største daglige stigning i 17 år

Tirsdag oplevede briterne den største stigning på benzinprisen på dagsbasis i 17 år.
Foto: Ole Lind/MAG
Foto: Ole Lind/MAG
AF MARKETWIRE

De britiske benzinpriser oplevede tirsdag den største daglige stigning i 17 år, så den gennemsnitlige literpris nu ligger på 180,7 pence, mens flere tankstationer kræver over 200 pence pr. liter.

Det skriver The Times.

De stigende benzinpriser medførte tidligere i år, at finansminister Rishi Sunak nedsatte brændstofafgiften med fem pence, men det har ikke været nok til at stoppe prisstigningerne, som er på vej mod et punkt, hvor en fuld tank meget vel kan koste 100 pund.

Noget af prisstigningerne skyldes ifølge RAC, en organisation, som forsøger at forbedre forholdene for bilister, at flere benzinudbydere ikke har sænket priserne svarende til faldet i afgiften.

Det er også analysen hos flere politikere, som ønsker at skabe øget transparens for at finde frem til de selskaber, der ikke har sænket prisen sammen med afgiften. Herefter er det ifølge The Times flere ministres plan, at ”udskamme” de selskaber, som ikke har nedsat priserne tilstrækkeligt.

Den primære talsperson for premierministeren har udtalt, at øget transparens er et værktøj, som vil hjælpe på de høje priser.

”Vi ved, at der har været variation (red: i benzinpriserne) og vi ønsker, at se prisreduktionerne indført på alle tankstationer. Lige nu er vi ikke sikre på om, at det sker på tværs af alle forhandlere,” udtaler talspersonen ifølge The Times.

Ifølge RAC har Storbritannien ikke nået toppen af ”benzinkrisen”, og bilisterne kan se frem til yderligere prisstigninger, vurderer organisationen.

Antallet af miljøzonebøder har rundet 20.000

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også