MobilityWatch

Air France-KLM henter milliarder fra salg af nye aktier

Både den hollandske og franske stat deltager i kapitalforhøjelsen, mens den nye storaktionær bliver rederikoncernen CMA CGM.

Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

Flyselskabet Air-France-KLM melder tirsdag morgen om en succesfuld kapitalrejsning med et bruttoprovenu på 2,26 mia. euro svarende til 16,8 mia. kr.

Provenuet skal i største udstrækning anvendes til at accelerere tilbagebetaling af statslige hjælpeordninger og at reducere relaterede finansielle omkostninger, så vel som at reducere selskabets gældsbyrde, skriver Air France-KLM i en meddelelse.

Under kapitalrejsningen har flyselskabet solgt 1928 mio. nye aktier til en pris på 1,17 euro per aktie.

Den franske og hollandske stat har deltaget fuldt ud i kapitalforhøjelsen, og de fastholder dermed deres ejerandele på henholdsvis 28,6 og 9,3 pct. af aktiekapitalen.

Ny storaktionær er derimod den franske rederikoncern CMA CGM med en ejerandel på 9,30 pct.

”Succesen med kapitalrejsningen er et stærk vidnesbyrd om den tillid, som vores eksisterende og nye aktionærer har i udsigterne for Air France-KLM,” siger flyselskabets administrerende direktør, Benjamin Smith, i meddelelsen.

Skandinaviske SAS står også foran at skulle rejse kapital, men den svenske stat har indtil videre afvist at deltage med nye midler, mens Danmark har erklæret velvillighed på visse betingelser, herunder at der også findes nye investorer.

Mærsk-rival bestiller flere fly til fragtflåden

Trods stigende omsætning viger driftsmarginen i CMA’s logistikarm

Aftale om luftfragt med Air France-KLM passer ind i ny strategi hos rederi

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede