Pilotformand opfordrer SAS-piloter til at droppe feriedage

SAS-piloterne kan droppe planlagte feriedage og fridage for at hjælpe selskabet på vingerne igen, mener piloternes formand.
Foto: Chris Anderson/TT/Ritzau Scanpix
Foto: Chris Anderson/TT/Ritzau Scanpix

Formanden for Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, der har været en central karakter i piloternes konflikt med SAS, opfordrer nu sine medlemmer til at gøre en ekstra indsats, eksempelvis ved at droppe fridage og feriedage, så det kriseramte flyselskab hurtigst muligt kommer i fulde omdrejninger igen.

Det skriver Børsen.

Ifølge Thyregod skal det være et af piloternes bidrag til at genskabe samarbejdet og harmonien i SAS, efter den to uger lange strejke har sat sine spor på stemningen internt i selskabet.

Han går samtidig i rette med SAS-topchef Anko van der Werff, der har talt om ”en strejkekultur” i SAS.

“At tale om strejkekultur er lige så uberettiget som at tale om en gubbeklub (øgenavn til SAS-piloter, red.). Og ved du hvad? Når vi accepterer at gå 25 pct. ned i løn, så rammer det altså de ældste med de højeste lønninger hårdest. Når man sammenligner os med piloter i de øvrige, store selskaber, så har vi nok tilbudt noget af det mest solidariske og kollektive for at redde vores opsagte kolleger,” siger Henrik Thyregod til Børsen.

SAS beder om udsættelse af redegørelse i proces om konkursbeskyttelse

Trods indrømmelser til piloter: SAS-direktør afviser at ny aftale er dyrere end ønsket

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også