MobilityWatch

Uber kørte stærk omsætning og indtjening hjem i andet kvartal

Tallene for Ubers andet kvartal oversteg analytikernes forventninger, mens der også er indikationer på, at tredje kvartal fortsætter i god gænge.

Foto: David Swanson/REUTERS / X07406

Den amerikanske samkørselstjeneste Uber overraskede positivt i andet kvartal, og tredje kvartal peger indtjeningsmæssigt også til at lande over analytikernes forventninger.

Investorerne tager godt imod de opløftende indtjeningsmeldinger og sender aktien op med 12,4 pct. til 27,66 dollar i det amerikanske formarked.

Omsætningen er mere end fordoblet i andet kvartal til 8,07 mia. dollar fra 3,93 mia. dollar, hvor analytikerne ventede 7,39 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Bruttobookingerne er steget 33 pct. til 29,08 mia. dollar, hvilket også er bedre end analytikerkonsensus på 28,8 mia. dollar.

Den justerede EBITDA-indtjening er forbedret markant til 364 mio. dollar fra et underskud på 509 mio. dollar, hvor analytikerne kun havde ventet en forbedring til 265,9 mio. dollar.

Forventningerne til udviklingen i det igangværende tredje kvartal er også positiv læsning, idet Uber venter at nå en justeret driftsindtjening målt på EBITDA på 440-470 mio. dollar mod ventet 391,6 mio. dollar.

Til gengæld er forventningerne til bruttobookingerne på 29-30 mia. dollar lidt under analytikerestimatet på 30,15 mia. dollar.

Uber meddeler, at det i øjeblikket oplever en langsommere kategorivækst og fortsat valutamodvind, men det pointeres, at selskabet ikke vil jage vækst for vækstens skyld.

Debat: Den kollektive transport er et forvirrende kludetæppe

Billund sætter passagerrekord trods aflysninger og strejke

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs