Rejsekortet ændrer vilkår efter krav fra forbrugerombudsmand

Det skal i fremtiden blandt andet være muligt at få udbetalt sit restbeløb et år efter rejsekortets udløb.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Gennem årene har Forbrugerombudsmanden modtaget omkring 250 klager over Rejsekortet. Det har fået tilsynsmyndigheden til at bede udbyderen bag om at ændre en række af sine vilkår.

Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse. Her fremgår det også, at selskabet Rejsekort og Rejseplan har imødekommet indskærpelserne.

”Det elektroniske rejsekort skulle gøre det let for forbrugere at tage offentlig transport. Det er det blevet, men teknologiske fremskridt berettiger ikke en tilsidesættelse af væsentlig forbrugerbeskyttende lovgivning,” siger Forbrugerombudsmanden Christina Toftegaard Nielsen i meddelelsen.

Blandt andet får Rejsekortet kritik for dets udbetalingsvilkår. Det har været for besværligt for forbrugerne at få udbetalt eventuelle restbeløb fra kortet, der bruges overalt i den kollektive transport.

Hidtil har indehavere af et anonymt rejsekort kun kunnet få udbetalt et restbeløb få steder. Ellers har de skullet udfylde og indsende en formular.

Fremover skal indehavere af et anonymt rejsekort kunne få udbetalt deres penge ved alle salgssteder og indtil et år, efter at det er udløbet.

Selve udløbsdatoen skal fremover også fremgå tydeligere. Rejsekort udløber efter fem år, men det står hverken oplyst på kvittering eller rejsekortet.

På sigt vil udløbsdatoen stå på selve kortet, lyder det i pressemeddelelsen.

Rejsekortet afprøver ny digital løsning i Nordjylland

Rejseplans-direktør erkender særinteresse: ”Men fordelene opvejer ulemperne”

Kritik af Rejseplan for at fremme bus og tog: ”På et tidspunkt er dialog ikke længere nok”

Debat: Den kollektive transport er et forvirrende kludetæppe

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også