Mercedes og Rivian vil lave varevogne sammen i Europa

De to bilproducenter går sammen om en fabrik i Østeuropa.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

De to bilproducenter Mercedes-Benz og opstartsvirksomheden Rivian vil i utraditionel forstand samarbejde om at bygge elvarevogne i Europa. Sammen vil de bygge en fabrik i Østeuropa.

Det skriver New York Times torsdag.

”Mercedes og Rivian vil fremstille tydeligt forskellige produkter på fabrikken og markedsføre dem separat,” udtaler Mathias Geisen, chef for Mercedes-Benz Vans, der også tilføjer, at formålet med samarbejdet er at dele fremstillingsomkostninger, og så udelukker han heller ikke, at der kan opstå en vidensdeling mellem de to virksomheder.

Mercedes formodes at kunne hjælpe med massefremstillingen af biler, mens det forventes, at den amerikanske elbilproducent Rivian kan tilbyde Mercedes ny teknologi indenfor batteri og software.

Amazon har for nyligt investeret i 100.000 elektriske varevogne fra Rivian, som kan få besvær med at få leveret bilerne tids nok. Mercedes vil i 2025 kun producere varevogne, der kører på el.

De to selskaber skal stadig blive enige om kontrakten, og produktionen på fabrikken begynder først om flere år. Samarbejdet vil være fokuseret på Europa, men kan også blive en mulighed i USA. Det vil sløret blive løftet for, når forhandlingerne mellem virksomhederne er overstået, siger Mathias Geisen til avisen.



Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også