Norwegian melder om næsten fyldte fly i oktober

Det norske flyselskab oplevede klar fremgang i oktober måned sammenlignet med samme periode sidste år, hvor coronaen stadig var en faktor.
Foto: Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg
AF MARKETWIRE

Norwegian havde markant passagervækst i oktober, hvor blandt andet efterårsferien var travl. Samlet fløj Norwegian med lige under 1,9 passagerer i oktober - en stigning på 57 pct. fra samme periode sidste år.

Belægningsgraden, der er udtryk for, hvor stor en del af sæderne, der er optaget, landede på 85,8 pct.

”Vi er glade for et levere endnu en måned med stærke trafiktal. I oktober har vores passagerer sat særlig pris på ruterne til vores mange populære feriedestinationer,” vurderer Geir Karlsen, koncernchef for Norwegian, ifølge en pressemeddelelse.

Norwegian havde i oktober i alt 67 fly i drift og gennemførte 99,4 pct. af de planlagte flyvninger. I alt 84,2 pct. af flyvningerne ankom til tiden, det vil sige inden for 15 minutter af planlagt ankomst.

Prisforhøjelser dæmper efterspørgslen

Ifølge Geir Karlsen ventes prisforhøjelser spille negativt ind på passagertallene til vinter.

”På grund af den generelle prisvækst venter vi, at efterspørgslen vil blive lavere i vintersæsonen,” siger Geir Karlsen, der ikke desto mindre står for at udvide.

Flyselskabet er således i færd med at rekruttere 700 nye ansatte til sommersæsonen 2023, hvor Norwegian vil tilbyde nye og flere afgange.

Nyt skandinavisk sats: Finnair skruer op for konkurrencen med SAS og Norwegian

Flychef opfordrer brændstofproducenter til at ”komme ud af busken”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også