Elon Musk lover at holde igen med salget af Tesla-aktier

Tesla-topchef vil være tilbageholden med aktiesalg i elbilsproducenten, lyder det efter store kursfald.
Elon Musk, topchef i Tesla | Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix
Elon Musk, topchef i Tesla | Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Topchefen i Tesla, Elon Musk, vil afstå at sælge flere aktier i elbilproducenten, efter at aktien i selskabet torsdag ramte det laveste niveau i to år.

Elon Musk har over det seneste år frasolgt aktier for nær 40 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

”Jeg vil ikke sælge aktier, indtil - det ved jeg ikke - måske to år fra nu og i hvert fald ikke næste år under nogen omstændigheder og nok heller ikke året efter,” siger den administrerende direktør i Tesla på Twitters kommunikationsplatform Spaces.

Budskabet om ikke at ville sælge flere aktier i Tesla fra er imidlertid ikke nyt. Både i april og august meddelte Elon Musk, at han ville holde igen med at sælge ud af sin beholdning af Tesla-aktier for blot senere at sælge ud for at finansiere sit køb af Twitter på 44 mia. dollar.

Det snart afsluttede år har været hårdt for Tesla-aktien, der er faldet over 64 pct. siden årsskiftet. Også 2023 ventes brolagt med udfordringer.

”Jeg tror, at vi er i recession, og jeg tror, at 2023 vil være en ret seriøs recession,” meddeler Elon Musk på Twitter Spaces.

”Det kommer efter min mening til at være sammenligneligt med 2009. Jeg ved ikke, om det bliver en smule værre eller bedre, men efter min mening sammenligneligt. Det betyder, at efterspørgsel på ethvert valgfrit og skønsmæssigt produkt - særligt højpris - vil være lavere,” fortsætter han.

Aktien i Tesla ligger fredag 1,4 pct. højere i det amerikanske formarked. Den indikerede stigning følger dog et gedigent kursfald på 8,9 pct. torsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også