Tesla falder i formarkedet efter skuffende afslutning på året

Antallet af leverancer hos Tesla lå i fjerde kvartal under selskabets og analytikernes forventninger. Det sender aktien ned i det amerikanske formarked.
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Trods et rekordhøjt antal leverancer af biler til Teslas kunder i fjerde kvartal, landede niveauet under både Teslas og analytikernes forventninger. Og det sender aktien ned i det amerikanske formarked tirsdag, hvor den ligger 3,7 pct. lavere.

Der blev i fjerde kvartal leveret 405.278 nye biler mod et konsensus blandt analytikerne på 420.760 biler ifølge Bloomberg News.

Analytikerne er bekymrede for, at Tesla har udsigt til faldende efterspørgsel, samtidig med at elbilproducenten skruer op for produktionskapaciteten.

Ifølge finanshuset Citi, der har en neutral anbefaling af aktien, er tallene for fjerde kvartal ikke decideret chokerende, når man tænker på forstyrrelserne i Kina som følge af covid-19.

Dog ”vil de skuffende leverancer formentlig øge bekymringerne om en kortsigtet makro- og efterspørgselspres på et tidspunkt, hvor Tesla tilføje en markant kapacitet på eksisterende produkter,” skriver Citi ifølge Bloomberg News.

Også Bernstein vurderer, at Tesla har udsigt til et efterspørgselsproblem og ser det fortsætte i 2023.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også