Ryanair stiger 5 pct. efter opjustering

Ryanair stiger på børsen i Dublin torsdag morgen, efter selskabet har opjusteret forventningerne til 22/23. Finanshus hæver anbefaling til ”køb”.
Foto: Paul Hanna/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Paul Hanna/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktien i det irske Ryanair stiger pænt på børsen i Dublin torsdag morgen, efter at lavprisflyselskabet onsdag aften opjusterede forventningerne til indtjeningen i 2022/23.

Opjusteringen har torsdag fået finanshuset Liberum til at hæve sin anbefaling af aktien til ”køb” fra ”hold” og kursmålet til 16 euro fra 13 euro.

Ryanair-aktien ligger ved 10-tiden 4,9 pct. højere i 13,48 euro, hvilket er det højeste niveau siden juni 2022.

Ryanair opjusterede forventningerne til overskuddet i regnskabsåret 2022/23 til 1,325-1,425 mia. euro fra tidligere 1,0-1,2 mia. euro.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News til sammenligning estimeret et resultat efter skat på 1,22 mia. euro for året.

Ryanair kunne også fortælle, at det for tredje kvartal venter at kunne rapportere et stærkere end forventet resultat efter skat på tæt ved 200 mio. euro.

”Stærk ophobet rejseefterspørgsel i løbet af feriesæsonen for første gang i tre år, uden nogen negativ indvirkning fra covid eller krigen i Ukraine, stimulerede stærkere end forventet spidsbelastning af jul/nytårstrafik og billetpriser,” oplyste Ryanair.

Den løftede forventning kommer til trods for et ventet underskud i sit forskudte fjerde kvartal, da påsken falder senere i dette kalenderår.

Ryanair regner fortsat med 168 mio. passagerer i regnskabsåret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også