Volvo vil fyre 1300 kontoransatte i Sverige for at spare penge

Volvo Cars vil fyre seks procent af de ansatte i Sverige, oplyser selskabet. Det svarer til 1300 medarbejdere.
"Økonomisk modvind, højere råvarepriser og øget konkurrence vil sandsynligvis forblive en udfordring i vores industri i nogen tid," lyder det fra topchef i Volvo Cars. | Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
"Økonomisk modvind, højere råvarepriser og øget konkurrence vil sandsynligvis forblive en udfordring i vores industri i nogen tid," lyder det fra topchef i Volvo Cars. | Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Bilproducenten Volvo Cars varsler fyring af 1300 medarbejdere i Sverige. Det svarer til omkring seks procent af selskabets medarbejdere i landet.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse torsdag.

Størstedelen af de berørte medarbejdere er kontoransatte i den del af Volvo Cars, der producerer og sælger personbiler. Ingen medarbejdere i selve produktionen vil blive berørt, oplyser Volvo Cars.

Årsagen til fyringerne er, at bilproducenten skal spare.

”De omkostningsforanstaltninger, vi igangsatte sidste år, er begyndt at give resultater på nogle nøgleområder som omkostninger til materialer,” siger Jim Rowan, administrerende direktør i Volvo Cars, i pressemeddelelsen.

”Men det er tydeligt, at vi har brug for at gøre mere. Økonomisk modvind, højere råvarepriser og øget konkurrence vil sandsynligvis forblive en udfordring i vores industri i nogen tid.”

Ud over fyringerne vil bilproducenten også reducere omkostninger og øge effektiviteten på tværs af sine globale aktiviteter, skriver Volvo Cars.

Også antallet af købte ydelser udefra skal reduceres.

I årets første kvartal steg Volvo Cars’ omsætning med 29 procent sammenlignet med samme periode året før. Men indtjeningen fulgte ikke med.

I de første tre måneder tjente bilproducenten 1,21 milliarder svenske kroner svarende til omkring 800 millioner kroner.

Det var en tilbagegang på seks procent sammenlignet med første kvartal i 2022.

Volvo Cars skriver dog selv i regnskabet for første kvartal i år, at det er svært at sammenligne de to perioder. Det skyldes, at første kvartal i 2022 var præget af både mangel på halvledere, som indgår i en række elektroniske produkter, og krigen i Ukraine.

Fra 2030 vil Volvo Cars kun producere elbiler. Det oplyste selskabet i 2021.

Det store kinesiske selskab Zhejiang Geely Holding Group, som har base i Kina, overtog den svenske bilproducent i 2010 fra det amerikanske Ford.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også