SAS-aktien letter på tilladelse til at forsøge at rejse kapital

Investorerne tager godt imod nyhed fra SAS. Også selv om udsigten fortsat står på massiv udvanding i rekonstruktion.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS-aktien er kommet fint fra start tirsdag morgen, efter at flyselskabet mandag aften fik en håndsrækning fra den amerikanske konkursdomstol, der godkendte en revideret plan om at rejse ny aktiekapital.

I alt går SAS efter at rejse 9,5 mia. svenske kr., eller 6,3 mia. kr.

Håbet om en rekonstruktion af flyselskabet sender SAS-aktien lidt over 8 pct. højere fra åbningen til 0,2084 kr.

Det på trods af, at kapitalrejsningen ifølge Sydbank næppe ændrer på, at de eksisterende aktier risikerer at blive så godt som værdiløse.

”Selv om kapitalrejsningen nu er tilbage på sporet - og det er bestemt en god nyhed for SAS’ overlevelse - ser vi stadigvæk en overhængende risiko for, at de eksisterende SAS -aktier bliver værdiløse - eller i bedste fald næsten værdiløse,” skriver Jacob Pedersen, der fortsat har anbefalingen ”sælg” af SAS-aktien.

Mandag aften meddelte SAS, at U.S. Bankruptcy Court for the Southern District of New York, der behandler det skandinaviske luftfartsselskabs betalingsstandsning, har godkendt et revideret kapitalrejsningsdokument.

Det kommer, efter at det første dokument blev afvist med henvisning til forhåndsgodkendelsen af den danske stat som storaktionær.

Forskellen mellem de to dokumenter er ifølge Sydbanks analysechef, at den nye udgave ikke skal godkende den danske stat, men i stedet redegør for, hvorfor det er en god ide at acceptere den danske stat som storaktionær.

”Ordlegen virker, og selv om der er praktiske forandringer i fremstillingen af processen, er der grund til at forvente et udfald, der ligger helt op ad det første kapitalrejsningsdokuments intentioner,” skriver Jacob Pedersen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også