Tesla går grøn dag i møde efter batterier er berettiget til fuld skattekredit

Tesla-aktien står lige nu til sin længste uafbrudte stigning i mere end to år oven på batterinyheden.
Foto: Brandon Bell/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Brandon Bell/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Tesla bliver sendt op i USA på nyheden om, at selskabet kan indkøbe batterier til Model 3 Sedan med fuld skattekredit.

Det sker, da batterierne går under det amerikanske finansministeriums kriterier for batteri-sourcing, som er en del af Joe Bidens mål om, at 50 pct. af alt salg af nye biler skal være elektriske i 2030.

Det fremgår af Bloomberg News.

Visse elektriske køretøjer i USA er berettiget til skattefradrag i henhold til Bidens Inflation Reduction Act, IRA, så længe de opfylder specifikke kriterier.

For at opnå den fulde kredit på 7500 dollar skal mindst halvdelen af køretøjets batterikomponenter være fremstillet i Nordamerika, og 40 pct. af værdien af råmaterialer i batteriet udvindes fra eller forarbejdet indenlandsk eller i lande med amerikanske frihandelsaftaler.

Et af de overordnede mål for IRA er at gøre USA mindre afhængig af Kina, som dominerer forsyningskæden for el-batterier, skriver Bloomberg News.

Aktien stiger 3,3 pct. ved 13-tiden på det amerikanske formarked. Holder den stigning ved, når markedet åbner i eftermiddag, vil det være den niende dag med løft til aktien. Ifølge Bloomberg News vil det være den længste periode med uafbrudt stigning i mere end to år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også