Togtrafikken vil være ramt af aflysninger hele ugen

Strejke blandt DSB’s personale vil have indflydelse på togtrafikken resten af ugen.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Siden mandag har DSB aflyst flere tog, og rejsende har rejst uden pladsbillet og stående på grund af mangel på togsæt. Det ser ud til at fortsætte.

DSB forventer aflysninger og kortere tog på en del strækninger flere steder i landet resten af ugen.

Det skriver DSB på sin hjemmeside.

”Det skyldes, at vi akut mangler køreklare togsæt på grund af de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser på DSB’s værksteder,” skriver DSB.

Mandag morgen skrev DSB, at der vil være forsinkelser og aflysninger på flere strækninger rundt om i landet på grund af arbejdsnedlæggelse blandt klargøringspersonalet.

De vendte tilbage på arbejde tirsdag. Men DSB-ansatte på værkstederne har fortsat nedlagt arbejdet onsdag eftermiddag. Og det sætter spor i togtrafikken ugen ud.

Det siger DSB’s informationschef, Tony Bispeskov, til DR.

”Vi skal minimum hen i næste uge, hvis de vælger at genoptage arbejdet i morgen. Det vil være et gæt, men i denne uge vil vi i hvert fald ikke være tilbage i en normal køreplan, og det kan også tage længere tid,” siger han.

Til DR siger han, at han onsdag forventer, at DSB bliver nødt til at sætte 61 IC3-togsæt ud af drift ud af de i alt 96 togsæt.

Og det kan blive endnu flere på sigt.

Tirsdag formiddag lød det, at omkring 600 til 700 medarbejdere på DSB’s værksteder havde nedlagt arbejdet.

Det sagde Jens Kjeldsen, der er landsformand for Fællesorganisationen Jernbanedrift, der organiserer håndværkere ansat ved DSB, DSB Vedligehold A/S, S-tog og Banedanmark.

”Medlemmerne er sure over, at det har været en dikteret lønforhandling. Vi fik tilbudt et tal, og det sagde vi nej til og argumenterede for, at tallet skulle være anderledes. Men DSB rykkede sig ikke,” sagde han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også